lauantai 29. syyskuuta 2018

Japanipäiväkirjat Osa 3: Arashiyama ja muita seikkailuja Kiotossa


Kioton kierros jatkuu...
Fushimi Inarin jälkeen, matka jatkui kohti Arashiyaman bambumetsikköä.

Ruokatauko piti pitää välillä...

Oli hyvää!

Asemamaskotti.
Japanilaisilla on maskotteja lähes kaikille asioille, oli kyse sitten juna-asemista, maakunnista tai matkakorteista (esim. me käytettiin suicaa, jonka maskotti on pingviini. Hokkaidon alueella olisi super söpö liito-orava ;_; ♥).

Selfiekepin vaaroista varoitettiin asemalla.

Nyppylöitä taustalla.


Söpöjä yksityiskohtia alueen talojen aidoilla ja porteilla.

Sitten tuli vastaan vihdoinkin bambuja...

...ja ihan pirusti ihmisiä.

Arashiyama oli kyllä kaunis paikka, mutta turisteja oli älyttömästi!
Korkeammalla mäen nyppylällä olisi ollut mahdollisuus nähdä apinoita, mutta kuuma sää ja ihmispaljous veivät meiltä mehut. Lisäksi meidän piti pysyä aikataulussa, joten päätettiin jättää apinat väliin.

Sitten mentiin Kioton päärautatieasemalle.
Tämä korkea ja hieno lasikatto muuten vaurioitui nyt syyskuussa riehuneessa Jebi-taifuunissa!


Ghibli-kauppa löydetty!

Kaupan sisäänkäynnillä oli ihania koristuksia.Totoroo~!!!

Hello Kitty kauppa löydetty!

Paikallisbussissa. Busseihin noustaan keskeltä ja poistutaan
etuovesta, koska vasta silloin matka maksetaan kuskille.

Päivän päätteeksi ehdittiin vielä syömään Cinnamoroll Cafeeseen.Paikka oli mukavan rauhallinen ja annokset olivat oikein makoisia.
Pokemon Center Kiotossa pyörähdettiin myös.

Illan pimennettyä viimeinkin kohti majapaikkaa...

Pokemon Centeristä sain spesiaalijuttui, koska minulla sattui olemaan synttärit huhtikuussa ja sen kun mainitsi kassalla ja näytti vielä passia todistukseksi, niin sai mm. kruunun ja kortin sekä aplodit kassalta lahjaksi!

Majapaikkamme huone oli vaatimaton, mutta rauhallinen. Hyvin sai nukuttua.


Niin kuin sanoin... tämä majapaikka oli vaatimaton...

Sitten suuntana oli Nara ja peurapuisto!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Menee kyllä varmaan ensi vuoden puolelle, että saan kaikki
nämä Japani-päivitykset pois alta, sen verran tahtini on hidas! X3


7 kommenttia :

 1. Hienoja kuvia taas! Ja tuo pingviini, mikä sen nimi nyt olikaan, sopii tunnelmaan :)

  Harmi kun Suomessa ei ole maskotteja juuri ollenkaan. Suomessa graafinen suunnittelukin on ihan yliasiallista ( eli tylsää) monesti; jopa siitä Helsingin kaupungin uudesta ilmeestä onnistui moni pahoittamaan mielen. Mitähän olisivat sanoneet, jos olisi luotu maskottikin Helsingille...

  Oliko peurapuisto joku paikka, jossa on peuroja vapaana? Japanissahan on niitä alueita - usein saaria - joissa on jotain eläinlajia kauhea määrä kesyyntyneenä, esim. pupuja tai kissoja. Joskus katsellut youtubesta videoita siitä pupusaaresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Tulee taas vastaus vähän myöhässä... anteeksi ^^;) Japanissa tosiaan osataan tuo maskottien käyttö! Ja leikkimielisyyden tuominen graafiseen suunnitteluun.

   Juu, tuo missä käytiin oli Naran peurapuisto. 660 hehtaarin alueella asustelee noin 1200 kesyyntynyttä japaninpeuraa. Ne ovat siis periaatteessa villejä, mutta helppo ruoka on ne kesyttänyt. Koska japaninpeurat kuuluvat Japanin luonnon alkuperäiskalustoon, ne olivat hyvinvoivan oloisia (meininki oli vähän kuin olisi mennyt Seurasaareen niitä kesyjä oravia ruokkimaan ^^). Etenkin noissa eläinsaarissa on ollut ongelmana, että joko laji ei sinne luontoon oikeasti kuulu (kissasaaret) tai populaatio on ihmisen aikaansaannosta (kettu/pupusaaret). Yritän tämän marraskuun aikana saada postauksen ulos tuosta peurapuistosta... Se oli yksi lempparikokemuksistani Japanissa!

   Poista
 2. Niin joo, en olekaan tullut ajatelleeksi tuota puolta niistä eläinsaarista. Eihän se mikään hyvä tilanne ole saarten muulle eläimistölle ja kasvistolle, jos yhtä lajia on ihan liikaa. Mutta peurapuistosta olisi kyllä kiva nähdä kuvia. :) Vanhempieni mökillä näkee välillä peuroja ja kauriita; niitä on ollut viimevuosina enemmän kuin aiemmin, mutta ei niitä kuitenkaan pääse kovin läheltä katsomaan. Joku ehkä 30-40 metrin päähän olen päässyt jos on ollut rohkea yksilö, ja sitten se säntää karkuun.

  Tuli muuten vastaan tällainen coni kuin Kibecon https://kibecon.com/ , Espoon Sellossa 5.-6.1. Ilmeisesti ilmainen tapahtuma. Mitä ajattelisit jos tuo Kibecon kiinnostaa sinua conina, niin haluaisitko lähteä "conioppaaksi"? Kun en ole missään animeconissa ollut, ne Traconitkin jääneet väliin, enkä ole animea niin paljon katsonut että paljoa esim. hahmoja tunnistaisin, niin osaisit varmaan kertoa kaikkea aiheeseen liittyvää siellä. Toinen on myös tietty se, jos siellä sattuu olemaan erittäin paljon alaikäisiä, niin yksin voisi tulla vähän orpo olo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nähnyt täällä Suomessa kauriita aika läheltä, kun kerran meinasi yksi hypätä automme eteen...

   Joo, Kibecon on tosiaan ilmainen tapahtuma, mikä ainakin viime vuonna kuulemma houkutteli paljon väkeä tuonne Selloon. Tuolloin 5.1. minulla on jo menoa, mutta 6.1. ehkä onnistuisi. Katselin sunnuntain ohjelmaa ja siellä näyttää olevan ihan mielenkiintoista kuunneltavaa ja katseltavaa luvassa (esim. luennot Paha manga - moraalipaniikit Japanissa ja maailmalla tai Shinto japanilaisessa popkulttuurissa. Sitten on myös tuo cosplaykisa ja kuoroesitys. Taidekuja löytyy ja muutama myyntikojukin eli kaikki perusconin elementit). Yleensä ilmaisconeissa kävijäkunta on aika nuorta, mutta varmasti paikalla on vanhempaakin harrastajakuntaa sitten vähemmistönä :D Kyllähän tuolla voisi pyörähtää ja ihmetellä ilmaisconin menoa. Käykö sinulle tuo sunnuntai 6.1?

   Pääkaupunkiseudulla on tulossa vissiin seuraavaksi Yukicon maaliskuussa ja Popcult Helsinki toukokuussa. Popculttia voin suositella varauksetta! Se ei keskity vain animeen ja mangaan vaan myös länsimaalaiseen popkulttuuriin. Tapahtuma on ollut hyvin järjestetty ja ohjelmasisältö on ollut laadukasta ja siellä tuo ikäjakauma on kallistunut enemmän yli 18-v. oleviin :) https://popcult.fi/helsinki-2019

   Poista
 3. Sunnuntai käy kyllä, kiva jos jaksat tulla seuraksi. :) Olen kyllä joka tapauksessa menossa sinne ainakin vilkaisemaan, silläkin uhalla, että olen yksin alaikäisten keskellä :D Täytyy joka tapauksessa tulla Helsinkiin ensi viikolla, kun Amos Rexin teamlab -näyttely on viimeistä viikkoa, enkä ole käynyt sitä katsomassa.

  Ja joo, Popcult ainakin kiinnostaa myös, se on siitä harvinainen tapahtuma, että sen tiedän jo ennalta. Mutta taitaa sinnekin liput mennä monta kuukautta ennen tapahtumaa?

  Pitäisi varmaan vaihtaa meiliosoitteita, jotta voi sopia jonkun tapaamiseen sinne Selloon. Tai tiedätkö jo ennalta aikatauluista? Jos et, niin onko sinulla joku meiliosoite, jota olet käyttänyt tähän blogiin liittyen? Voin kyllä laittaa oman osoitteenikin, mutta ajattelin kysyä eka, kun olen yleensä yrittänyt välttää laittamasta meiliosoitettani nettiin hakukoneiden haravoitavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli hieno se teamLabin näyttely! Kannattaa käydä kokemassa, vaikka jonot ovat olleet hurjat sinne (nyt uutisissa oli, että suunnittelevat aikatauluvarausjärjestelmää lipuille niin ei ihmisten tarvitsisi yli tuntia jonottaa sisälle...).

   Luulen, ettei Popculttiin ole niin isoa ryntäystä, että liput loppuisivat ihan heti, koska paikka on taas tuo Marina Congress Center, jonne mahtuu porukkaa.

   Hyvä juttu, jos sinulle käy tuo sunnuntai. Mutta jos aikataulullisesti sinulle käy paremmin tuo lauantai niin minulla on kyllä silloinkin mahis tulla, mutta vain aamupäiväksi. Joo, on ehkä helpointa vaihtaa meiliosoitteita. Poistan tämän osoitteen vaikka sitten näkyvistä kunhan olet ensin saanut sen ylös... eli tinuskil miukumauku hotmail piste com (kunnon harhautukset hakukoneille ^^; )

   Poista
 4. Joo aika hurjilta vaikuttaa jonot, just oli Iltasanomissa kuva, jossa jono alkaa jostain siitä Narinkkatorin luota. :D Huhhuh, täytyy varmaan laittaa joku äänikirja soimaan kuulokkeisiin tai jotain.

  Mutta joo, sunnuntai käy, ja kiitos osoitteesta! Laitan meiliä nyt.

  VastaaPoista