maanantai 4. kesäkuuta 2018

Japanipäiväkirjat Osa 2: Fushimi Inari / Japan Diaries Part 2: Fushimi Inari


Japanin matkakertomukset jatkuvat:
***
Updating only in Finnish this time too, sorry.
I'm telling about our trip to Kyoto, Fushimi Inari shrine. I was very excited about my first shrine visit ^^


Parin päivän Tokiossa oleilun jälkeen, lähdimme kohti Kiotoa.
Oltiin aamulla aikaisin liikkeellä. 

Luotijuna!!! Joka oli pirun pitkä! Jouduttiin vähän kävelemään, että päästiin meidän vaunun kohdalle.

Oli mukava matkustaa shinkansenissa ^^

Junasta näki kauniita maisemia. Paljon mäennyppylöitä oli joka puolella.


Sitten saavuttiin Kiotoon!


Tällä Hello Kitty-luotijunalla olisi ollut kiva matkustaa.

Saavuimme Fushimi Inarille ja niin oli paikalla muutama muukin turisti!
Päivä oli tosi kuuma ja sainkin kameran hihnasta kivat rusketusrajat niskaani :/

Fushimi Inari on tunnettu tuhansista torii porteista ja kettupatsaista.
Inari on riisin ja vaurauden jumalatar ja hänen sanansaattajinaan toimivat ketut.

Ekat osat pyhäkköä rakennettiin jo 711 ja pääpyhäkkö valmistui 1499.

Meitsi fiiliksissä ensimmäisestä pyhäkkövierailusta!Pylväisiin ei sitten saanut koirat pissailla...

Koirista puheen ollen...

Koiran vuosi näkyi ema-laatoissa.


Ei lähdetty kiipeämään ylös asti, koska meillä oli suht tiukka aikataulu
ja oltiin jo kaikki aikalailla lämpöhalvauksen partaalla! ^^;Tästä lähti torii-porttien ketju. Portteja on muuten tällä tontilla about 10 000!
Noin 31 000 eurolla voit saada pienemmän kokoluokan portin tuonne jonon jatkoksi :)


Haikaroita.


Oli jännää nähdä Japanissa jo pääskyjä, kun Suomessa satoi vielä lunta :)

Käytiin vielä Hello Kitty-kaupassa :3Hitaasti etenee nämä Japani-päivitykset, mutta yritän parhaani ^^; Kuvia on vaan
niin paljon läpi kahlattavana... Seuraavaksi sitten Arashiyamaa ja Naran peuroja!

Tai väliin voi tulla tosin Desucon-päivitys, sillä Desuun olen nyt viikonloppuna suuntaamassa :D

10 kommenttia :

 1. Ompa mukavaa nähdä paljon kuvia ja tarinoita Japanista. :) Kiitos, mieluusti luen vielä lisääkin. ^__^ Nuo valkoiset haikarat on niin kauniita ja kaikki kirsikankukat. <3 Minäkin ihmettelin noita pönttöjen toimintoja, eikä ruokaostoksilla olisi tullut edes mieleeni jokin google kääntäjän kuvatoiminto. :) Hyviä vinkkejä jos joskus tulee lähdettyä sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on jäänyt vähälle huomiolle, anteeksi tämä myöhäinen vastaus! ;_;
   Tarkoitus oli kesälomalla tehdä päivityksiä, mutta vähän on tuo jäänyt... Yritän saada kasaan lisää postauksia!

   Google kääntäjä oli kyllä arvokas apu tuolla matkalla ^^

   Poista
 2. Onpas hieno opastetaulu! Suomessakin saisi olla vähän värikkäämpiä opastetauluja edes jossain kansallispuistoissa tai muissa vastaavissa.

  Mikä oli hienointa Japanissa mielestäsi?

  Kiitos muuten niistä animevinkeistä näin melkein vuoden jälkeen. :) Tuli silloin syksyllä niin paljon tekemistä taas siinä yhdessä vaiheessa, että ei ollut ollenkaan aikaa edes etsiskellä niitä sarjoja. Nyt ehkä olisi taas vähän aikaa, mutta edelleen on kyllä koko ajan niin paljon mitä pitäisi tehdä. Aika stressaavaa tällainen luovan alan homma kun takaraivossa kummittelee koko ajan se, mitä ei ole vielä opetellut/ tehnyt jotain projektia varten, ja mitä olisi pakko tehdä tai opetella.

  Nauratti tuo vihainen herkkusieni -juttu :D

  Oliko Japanissa paljon maustettuja vihreä tee -juomia pulloissa? Ainakin yhdessä kuvassa näytti olevan pulloja, jotka voisivat sellaisia olla. Olen itse juonut niitä vain muualla Aasiassa, Japanissa en ole ikinä käynyt.

  Näin muuten ekaa kertaa noita pallonivelnukkeja. Olin Finnconissa kuvaamassa, ihan vain yleistä fiiliskuvaa conin käyttöön, ja yhteen huoneeseen kun menin katsomaan kameran kanssa, niin siellä olikin näitä nukkeharrastajia. On ne nuket kyllä hienoja noin livenä myös. Yksityiskohtien määrä on tosi hieno, ja kun sain yhtä nukkea vähän testailla nivelten liikkeitä, niin nivelethän liikkuvat tosi tarkasti. Niillä pystyisi kuvaamaan varsin hyvää stop motion animaatiota kun ne liikeet on noin tarkkoja.

  Conin someen päätyi yksi kuva, jonka otin sellaisesta sammakkonukesta siellä :3 Tuossa on suora kuvalinkki twitterin kuvaan https://pbs.twimg.com/media/DiJh6MoWsAElPbi.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japani tarjoili kaikkea ihanaa visuaalisuutta joka puolella! Tuo opastetaulu on yksi hyvä esimerkki siitä ^^

   Hmm, mikä oli hienointa? Ehkä se yleinen ilmapiiri. Japanilaiset ovat niin ystävällisiä! Ja sitten se miten kaikki tuntui olevan niin hyvin järjestyksessä: esim. useassa paikassa nuolet maassa kertoivat mitä puolta pitää mennä tai mistä suunnassa jono kulkee, junissa oli kuulutukset ja näytöt ja junasta noustessa ja sisään mennessä kaikki tiesivät miten ryhmittyä. Tuntui tosi turvalliselta liikkua, myöhään illallakin. Ja sitten tietysti se, että pääsi näkemään juttuja, jotka ovat ihan kuin suoraan animesta: ihmisvilinä, pyhäköt, junat, sähkötolpat, ala-astelaiset reppuineen ja koulupukuineen, suojateiden merkkiäänipiippaus ja tietysti ne kirsikkapuut ja niiden vaaleanpunainen terälehtisade!

   Toivottavasti joku niistä animeista nappaa ^^ Joo, ei ole helppoa löytää aikaa aina kaikelle animelle (tai muulle tekemiselle).

   Joo, siis oli vaikka mitä vihreä tee-juomia! Joka paikassa! Ja kaikkea muutakin vihreä tee-juttuja, itse en vaan tykkää siitä mausta kuin ihan siinä perinteisessä kuumassa teen muodossa vaan, mutta esim. matcha-jäätelöä maistoin.

   Olisin tänä vuonna halunnut Finnconiinkin, mutta se sattui olemaan Animeconin kanssa päällekkäin, jonka kunniavierasta, Kore Yamazakia, en halunnut missata mistään hinnasta. Mutta hyvä, kun pääsit vihdoin tutustumaan livenä nukkeihin! ^^ Ihana tuo sammakko! Joo, stop motion animaatio onnistuu bjd:eillä. Löysin youtubesta pari esimerkkiä:
   https://youtu.be/mkvHDAfluR8
   https://youtu.be/tjTvK7_MpWQ
   Tämä on nsfw (hieman paljasta nuken pintaa hyvällä maulla kuitenkin):
   https://youtu.be/o0U4F1e5Nug

   Stop motionista puheen ollen, ootko nähnyt Isle of dogsin? Hyvä leffa varsinkin stop motion animaation ystäville!
   Tässä klippi elokuvan nukkehahmojen tekoprosessiin: https://youtu.be/QrBvVOoQXCA
   Ja tässä animaattoreiden työtä: https://youtu.be/xCBOiaJEoFw ihan käsittämätöntä taitoa!

   Poista
  2. Joo, japanilaisilla on ainakin tuo kylttien ja infografiikoiden puoli hallussa, siitähän on netissä paljon materiaalia kun siellä on vaikka mitä kylttejä ja opastemerkkejä, joita ei muualla maailmassa näe. Mielenkiintoista noin graafisen suunnittelun kannalta.

   Osuitko kertaakaan paikalle, jossa olisi ollut Hanami-juhlijoita? Ajattelin kun kerran olit siellä kirsikkapuiden kukinnan aikaan.

   Niin ja miten nuo japanilaiset temppelit, oliko niissä muuten paljon erilaisia patsaita? Nimittäin kun itse olen matkustanut joskus Kaakkois-Aasiassa päin, niin siellä oli temppeleissä usein todella rikas valikoima erilaisia patsaita. Varsinkin Vietnamissa oli parissa temppelissä lukemattomia pieniä pyhimyspatsaita, oikeastaan käytännössä nukkeja. Siitä on jo jonkun verran aikaa kun olin siellä, mutta muistan että niitä oli jännä katsella. Temppelien keskivaiheilla oli isoja buddhapatsaita, samanlaisia kuin varmaan japanilaisissakin temppeleissä, mutta sitten temppelien sivustoilla oli nitä pienempiä patsaita, osalla niistä oli myös talo tai joku pieni maisema rakennettu siihen, tai muuten vain erilaisia koristeluita. Kaakkois-Aasia on sinänsä niin kulttuurisesti ja uskonnollisesti sekoittunutta aluetta, että Vietnamissakin oli kiinalaisissa temppeleissa sulassa sovussa myös intialaisten hindupatsaita, ja Jeesuksenkin näin jossain.

   Kiitos noista bjd stop motion -pätkistä, onpa hienoja! :) Selvästi noilla nukeilla saa varsin sulavia liikkeitä aikaiseksi. Ja molemmissa tuollainen jännä, vähän gootti- tai emohenkinen fiilis.

   Oletko itse kokeillut stop motionin tekemistä?

   Tuli tuossa testattua yhteen mainospätkän tyyppiseen stop motionin tekemistä pehmolelulla. Hommassa oli aika paljon rajoitteita, kun ei pehmolelua saa sillä tavalla aseteltua juuri haluamiinsa asentoihin (eikä varsinkaan pysymään niissä). Aika paljon tuli kaikkia juttuja, jotka meni vielä oman osaamattomuuden piikkiin. Mutta kiinnostus jäi! Se on oikeasti hauska fiilis kun kuvauksen jälkeen saa videota kasaan, ja katsoo että "oho, sehän liikkuu aika kivasti!".

   En ole nähnyt Isle of Dogsia, mutta kiitos kun muistutit! Täytyy käydä katsomassa se. Nimittäin olen nähnyt tuon hienon nukentekoklipin aiemmin, ja ajattelin jo silloin, että tää täytyy käydä katsomassa, mutta olen sitten tietty unohtanut... Onneksi se näyttäisi menevän vielä elokuvissa.

   Viimeisin stop motion -leffa, jonka olen nähnyt, jos ei jotain lyhäreitä lasketa mukaan, oli sellainen kuin Anomalisa. Voi olla, että olet siitä kuullutkin. Siinä oli 3D-printattuja nukkeja, ja ainakin leffateatterissa katsoen, se oli tosi mielenkiintoinen kokemus, koska ei mennyt kauaakaan katsomista, kun oikeastaan jo melkein unohti katsovansa nukkeja. Niistä oli saatu tosi ihmismäisiä, varmastikin yhtenä syynä yksityiskohtaisuus liikkeisiin ja muuhun, mitä saatu aikaan 3D-printatuilla osilla. Tuossa on trailer siihen https://www.youtube.com/watch?v=vrrU3is7qvU

   Poista
  3. Ei kyllä nähty Hanami-juhlijoita tuolla reissulla! Taidettiin olla sen verran myöhään liikkeellä, että juhlat oli keritty jo juhlimaan?

   Me ei hirveästi käyty itse temppeleiden sisäpuolella, liikuimme vain ilmaisilla alueilla ^^; Mutta Asakusassa sijaitsevassa Sensojissa käytiin ihan sisällä asti ja siellä oli hieno sisustus isoine buddhapatsaineen! Shintolaisissa pyhäköissä oli hillitympää, mutta patsaita oli niissäkin paljon! Osuimme käymään lähinnä Inari jumalalle pyhitetyissä pyhäköissä, joten kettupatsaista tuli paljon kuvia.

   12-vuotiaana tein lego-ukoilla stop motion animaatioita :'3 Ja en tiedä lasketaanko nämä:
   http://pureneemodiaries.blogspot.com/2014/04/paasiaisyllaripostaus-easter-surprise.html
   http://pureneemodiaries.blogspot.com/2013/12/tip-tap.html
   :D

   Oo, pehmolelut kuulostavat haastavilta kuvattavilta! Pehmoleluista tulee mieleen Urpo ja Turpo-tv-sarja, joka teki 10-vuotiaaseen itseeni suuren vaikutuksen stop motion animaatiollaan. Muistan miten lumoavaa oli katsella kuinka lastenhuoneessa muuttui vaikkapa matto mereksi!

   Kiitos tuosta Anomalisa vinkkauksesta! Sitä en olekaan nähnyt. Vaikuttaa hienolta elokuvalta. Oletko muuten nähnyt tuon Isle of Dogsin ohjaajan edellistä nukkeanimaatioleffaa Fantastic Mr. Foxia? Se ei ole visuaalisesti yhtä kunnianhimoinen kuin Isle of Dogsin maailma, mutta muuten mielestäni kaikin puolin parempi kuin tämä Koirien saari. Suosittelen lämmöllä! Ja sitten vähän enemmän lapsille suunnattu, mutta todella nätti Kubo and the two strings! Elokuva tosin ydistelee tietokoneanimaatiota esim. efekteihin/taustoihin, mutta nuket liikuteltiin ihan käsityönä. Tässä parit coolit behind the scenesit:
   https://youtu.be/f1e_OdUzBeY
   https://youtu.be/cAW7UiPNmOA?t=17s

   Poista
 3. En ole nähnyt Fantastic Mr. Foxiakaan. Muistelen ladanneeni sen joskus vuosia sitten torrentista, mutta se jäi katsomatta. Saattaisi löytyä jostain muistitikulta, täytyypä etsiä.

  On kyllä hienon näköistä animointia tuossa Kubo and the Two Stringsissä! :) Täytyy laittaa katselulistalle tämä myös. Isle of Dogs on vieläkin katsomatta, kun käyn Turusta Helsingissä töissä tällä hetkellä, ja yleensä sen jälkeen kun on takaisin Turussa illalla, ei jaksa tehdä enää mitään... Mutta se menee näköjään päivänäytöksinä Helsingissä, täytyykin käydä katsomassa se niin, että lähtee töistä välillä katsomaan, ja sitten palaa vielä illalla työpaikalle.

  Kyllähän nuo sinun tekemäsi ihan selvää stop motionia ovat :3 En tiedä mikä siinä on, että rupesi innostamaan sitä pehmolelua kuvatessa tosi paljon stop motion, mutta varmaan yksi seikka on sekin, että siinä sai niin paljon vaikuttaa itse asioihin, kun lukuunotttamatta muutamaa tuttua, jotka olivat avustamassa pehmolelun kanssa, tein kaiken itse. Se on mukavaa, että on jotain mitä pystyy tekemään melko paljon itsekseen tai pienellä porukalla.

  Joo juuri tuo minuakin kiehtoo, että asiat voi stop motionissa "herätä henkiin". Yritin etsiä mainosta, jonka näin joskus ja jossa lastenhuoneen sukkalaatikon sukat heräsi henkiin stop motionilla, mutta en löytänyt. Täytyy laittaa se, jos löydän youtubesta.


  Ne äyttöliittymäsuunnitteluhommat, joita olen tehnyt työprojekteissa, on sellaisia ettei siinä kyllä kauheasti mitään luovaa enää mahdu tekemään, vaikka sen muka pitäisi olla luovaa suunnittelua. Kun on kymmeniä ihmisiä projektissa, niin se luova suunnittelu kutistuu aika mitättömäksi osaksi... Jotain stop motion tai videoproduktioita olisi hieno tehdä, kun saisi itsekseen väkertää koneella vaikka kuinka älyttömiä juttuja. :)

  Tekeekö japanilaiset muuten nukkeanimaatiota ollenkaan, vai pelkästään animea?

  Niin ja jos sulla on vielä lisää japanikuvia, niin laita vaan, ainakin itseäni kiinnostaa nähdä :) Matkapäiväkirjoja on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... käsittääkseni Japanissa ollaan enemmän keskitytty animeen. Tämä lista antaa vähän osviittaa stop motion leffoista ympäri maailman: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_stop_motion_films
   ja esim. tämän verran vuosittain on tehty animeleffoja yksin Japanissa:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Anime_films_by_year

   Nukkeja on kuitenkin käytetty perinteisesti teatterissa.
   Jos animointia on ollut, se on ollut enemmän kaksiulotteista, pala-animaatiota (tässä yksi aika vanha esimerkki https://youtu.be/eztAdNjH3V4 ).

   Ja esim. siinä missä aikoinaan länsimaissa vanhoissa hirviöleffoissa monsterit tehtiin lähinnä stop motion-tekniikalla, niin japanilaiset käyttivät enemmän ihmisiä monsteripukujen sisällä.

   Yritän kovasti saada Japanipäiväkirja-päivityksiä tehtyä, mutta hitaasti etenee... :') Olen nyt vasta käynyt kolme matkapäivää läpi neljästätoista eli kuvia on kyllä vielä tulossa lisää ja paljon! ^^;

   Poista
  2. Tuo pätkä, mihin linkki vie, on harmillisesti youtuben poistama.
   Sitä Kaibaa olen muuten katsellut, jota suosittelit kun kysyin animea, joka olisi vähän erilaista kuin tyypillisin anime. Tykkään kyllä, mielenkiintoinen maailma luotu ja jännä visuaalinen tyyli :) Muodoista tulee mieleen Planeetta Z, suomalainen sarjakuva josta on kai tulossa jotain animaatiotakin https://www.youtube.com/watch?v=R4cpDDCK7A4&vl=fi

   Niitä muita, mitä laitoit siihen listaan, en ole löytänyt youtubesta. Täytyisi varmaan jostain torrenteista etsiä... Kävin myös sellaisen vanhan animeleffan tuossa vähän aikaa sitten katsomassa kuin Perfect Blue. Oli ihan tosi hyvä leffa, menee Ghibli-leffojen tasolle omissa arvioissani, vaikka olikin erityylinen kuin Ghibli-leffat. Täytyy ihan suositella kyseistä leffaa, jos sattuisi että et ole nähnyt.

   Isle of Dogsin kävin kanssa katsomassa. Tykkäsin leffasta kyllä sinänsä, mutta keskityin ehkä enemmän animaatioiden katseluun ja mm. kameran liikkeisiin, kun se juoni ei jostain syystä niin kauheasti onnistunut työpäivän kesken tempaamaan. Mutta kameran liikkeet varsinkin oli tosi hienoja; se tuntuma, kuin katsoja katsoisi jotain valtavaa nukketaloa tai -dioraamaa, ja katse tai siis kamera siirtyy aina vaan eteen-, taakse-, ylös- tai alaspäin siinä katseltavassa tilassa. En osaa paremmin selittää :D mutta se oli hieno efekti.

   Oletko muuten menossa R&A:han katsomaan jotain, onko siellä jotain kiinnostavaa?

   Poista
  3. No hyvä, että Kaiba oli nappi suositus ^^
   Perfect Blue on hyvä leffa ja niin ovat muutkin Satoshi Konin ohjaukset. Tokyo Godfathers on oma lempparini.

   Isle of Dogsissa upposi tosiaan ihastelemaan sen toteutusta. Enemmän se tarjosi silmäkarkkia katsojalleen.

   Kävin itse asiassa tänään katsomassa Mirain tuolla festareilla :D Ei noussut omaksi suosikikseni Mamoru Hosodan teoksista (Wolf Children pitää ykköspaikkaa, Summer Wars toisena), mutta ihan katsottava leffa kuitenkin. Vähän junnaa välillä paikoillaan, mutta loppu pelastaa. Itseäni viehättää suuresti Hosodan tyyli käsitellä elokuvissaan perhesuhteita. Mary ja noidankukka tulee varmaan myös katsottua nyt kun se pyörii ihan Finnkinonkin ohjelmistossa. Mutafukarz oli kanssa harkinnassa, mutta näytökset on jo loppuunmyytyjä.

   Poista